Autor Téma: Tremulous 1.2beta, Vaše názory.  (Přečteno 1366 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Gorakhal

• Klan -CZ-
  • Nováček
  • Vot te fak!
    • http://moria.hu.cz
Tremulous 1.2beta, Vaše názory.
« kdy: 04.Prosinec 2009, 21:58:48 »
Mno, takže nám spadla z nebes nová verze, a tak si na její změny může každý udělat názor. Mno, a rovnou se s ním může podělit s ostatními :o).
« Poslední změna: 05.Prosinec 2009, 00:46:36 od smoke »
Ultima PLAYER ... <a class="postlink" href="http://www.moria.cz">http://www.moria.cz</a>
Tremulous PLAYER - -CZ- Clan <a class="postlink" href="http://cz.tym.cz">http://cz.tym.cz</a>
WoW PLAYER

Offline smoke

• Administrátor
  • Častý host
  • jj jsem to ja :)
    • JID:smoke@mitranet.cz
    • www.tremulous.cz
Re: Tremulous 1.2beta, Vaše názory.
« Odpověď #1 kdy: 05.Prosinec 2009, 00:47:24 »
Koukam ze me Gorakhal predbeh :)

Tak a je to tu. Byla vydana beta verze 1.2 a me prvni dojmy si muzete precist na www.tremulous.cz

Podelte se o vase postrehy a vas nazor na dlouho ocekavanou verzi 1.2. Vidite v tom zmenu k lepsimu nebo naopak velke zklamani?
Jabber status

Offline Blod

• Klan {KOC}
  • Nováček
« Odpověď #2 kdy: 05.Prosinec 2009, 12:13:21 »
zatím sem tedy neměl možnost vyzkoušet,ale podle tvého článku o změnách tedy moc nadšený nejsem.. jedná se především o opravdu maličkosti,které si klidně odpustím,jako síla pro pounce,zvuk otáčení turretu a zdraví protihráče..s čím absolutně nesouhlasím a co se mi nelíbí je ukradení basilovi jeho uchopování,to si myslím,že patřilo k jeho největší přednosti a význam basiliška je teď trochu mizivý..jako jediné příjemné zpestření bych tedy viděl jen u ikonek v chatu,které nám ulehčí aspoň čtení..chtěl bych se zeptat,jak je to s kompatibilitou verze 1.1 a 1.2..novou verzi rozhodně vyzkouším,ale zatím jsem si téměř jistý,že zůstanu u té staré..

Offline smoke

• Administrátor
  • Častý host
    • www.tremulous.cz
« Odpověď #3 kdy: 05.Prosinec 2009, 13:26:24 »
Ahoj, bude lepsi si to prvni vyzkouset ;)
co se tyce zdravi protivnika - o tom nebyla rec, ale o zdravi spoluhracu ve tvem tymu.
A zeby basilisek prisel o svou schopnost je take omlyl - tim jsem si jist jelikoz jsem to zkousel.

Zpetna kompatibilata neni (aspon podle mych informaci) - jedina moznost je spusti binarku pro verzi 1.1 nebo 1.2 podle toho na co mas chut.

...co se mi nelíbí je ukradení basilovi jeho uchopování,to si myslím,že patřilo k jeho největší přednosti ...

Jabber status

Offline Blod

• Klan {KOC}
  • Nováček
« Odpověď #4 kdy: 05.Prosinec 2009, 13:32:25 »
jo,to byl překlep,myslel sem samozřejmě zdraví spoluhráče..
a k tomu uchopení,jak si mám tedy vysvětlit "bazilišek grabbing odstraněno" z tvého článku? ..určitě je chyba na mojí straně,jen to nechápu,prosím o vysvětlení:)
a vyzkouším na 100%,to je jasná!:)

Offline smoke

• Administrátor
  • Častý host
    • www.tremulous.cz
« Odpověď #5 kdy: 05.Prosinec 2009, 14:19:18 »
to: Blod

Ano o baziliskovi jsem se zminil to mas pravdu - ovsem tato informace se tykala u veze (turret).
Originalni text:

Turret
turning speed increased 8 -> 12
repeat increased 100 -> 150
sense range increased 300 -> 400
damage increased 4 -> 8
defense computer boosting removed
basilisk grabbing removed
spinup delay of 750 (delay between acquiring/reacquiring a target and firing)

+ pridam par dalsi drobnosti:

- stavitel opravuje budovy automaticky
- luci kanon ukazuje stav nabiti
- pro drzeni se na stenach u alienu je nyni potreba klavesu drzet (na coz si nemuzu moc zvyknout) (vyresil to reinstal trema - zrejme jsem tam mel chybku)

Hodne lidi verzi 1.2 zavrhuje a prohlasuje ze se vrati k v1.1, ale nevidim duvod? Pro aktualizaci na 1.2 vam staci stahnout asi 6MB a i kdyz novinky jsou drobnosti - nevidim na nich zadny duvod proc pouzivat starsi verzi?
« Poslední změna: 08.Prosinec 2009, 21:17:17 od smoke »
Jabber status

Offline Lemonice

• Nováček
« Odpověď #6 kdy: 07.Prosinec 2009, 02:08:52 »
Hodne lidi verzi 1.2 zavrhuje a prohlasuje ze se vrati k v1.1, ale nevidim duvod? Pro aktualizaci na 1.2 vam staci stahnout asi 6MB a i kdyz novinky jsou drobnosti - nevidim na nich zadny duvod proc pouzivat starsi verzi?

Pro mě je největším zklamáním 1.2 ztráta jakéhosi tremulous-feelu. Je to asi o zvyku, ale dost mě mrzí, že už se nesetkám s přeskakování luci střel, či rudých šnůr pulse rifle. S dretchem, který je teď doslova obrovský mě zase trefí každý jouda přes celou chodbu. Zatím asi nepoznám, jestli jsou tyhle změny k lepšímu, nebo ne, ale bojím se, že by se Trem. 1.2 mohl stát novým Counter-Strike: Source.

Pocity stranou, změny bych po nějakých čtyřech hodinách testování rozdělil asi takhle to tří skupin:

+dobré+
-regen mimozemšťanů teď plynulý ale zeslabený na podlaze bez creepu
-adv. goon v S2
-barikáda celkem k něčemu, konečně
-nový způsob deconování budov
-jeden constr. kit
-jinak působící baziliščí plyn a jed
-možnost získat body stavěním
-pohled v battlesuitu / pohled tyranta, je to nezvyk, ale přidává to hře hloubku
-mnohem silnější pulse rifle, ještě splash damage a budu spokojen  :)

-špatné-
-knockback u dragoona sice dává smysl, ale už vidím, jak ho s grangery alieni zneužívají k s1 stavění, navíc se teď pomalu více vyplatí pouncnout těsně před člověka tak, aby šlo z bezprostřední blízkosti víckrát kousnout do hlavy
-grangerův útok na blízku... battlegrangery předtím člověk musel odhánět až po s2, developeři si asi říkali, proč čekat
-nové turrety, jednak se do základny dá jednodušeji vniknout s malým vetřelcem, druhak jsou ale ještě hůř ničitelné většíma potvorama (zvláště ranti si na takovém atcs proti plně dostavěné základně moc neškrtnou), otravný zvuk
-150 bp, bp navíc k repeaterům... chápu, že předsunuté základny pomáhají posunout hru dopředu a teď, když alieni přišli o šílený regen, je to i nutnost, ale zároveň si myslím, že s novým způsobem deconování a více stavitely (které nepochybně přinese možnost získat stavěním body) by stavění předsunutých základen na úkor hlavní základny a případné následné stahování zpátky velice zajímavé.
-i když tohle je asi hodně subjektivní, lucifer kanón mě připadal už dost silný tak, jak byl, teď se obávám, že až si jeho uživatelé zvyknou na jiný způsob střelby, tak hra automaticky skončí lidskou s3
-výše zmiňovaní obrovští dretchové, lasgun, pokud vím, nedostál žádných změn, rifle také ne, s pulse rifle je jednodušší trefovat a mass driver má větší zranění, k tomu stačí přidat onen mnohem větší model dretche a jeho menší zranění a máme tu jasnou nerovnováhu mezi dretchem a člověkem.
-tesly schopné střílení přes turrety, to je jedno z opatření k vyhnání camperů? Tak to hodně štěstí.

?divné?
-basiliskovo seknutí má jenom poloviční dosah jeho chytnutí... jestli můžu někoho chytnout rukou, můžu mu taky vrazit - nevím, proč by to mělo být na jiných planetách jinak
-flamer použitelný ve ventilaci a jiných stísněných prostorech
-jetpack stále s neomezeným palivem (myslel jsem, že s tímhle jsme se vypořádali už někdy v TremX...)
-tyrantův útok skokem - jak často se využije a v čem je rozdíl mezi ním a prostým
spadnutím na člověka a seknutím ho do hlavy?
-útok na dálku adv. goona, zatímco delší čas na obnovu "kuliček" vzhledem k dostupnosti v s2 vítám, tak splash damage mě připadá naprosto nepochopitelné a zbytečné. S původním bylo sice těžké se trefit, ale Tremulous není o přestřelkách a myslím, že goon by měl být především goonem (skákající, kousající mašinou smrti).

Na začátku jsem měl takový trochu kritický odstavec, takže ukončím pochvalným. Skóre místo killů v těch pár hrách, co jsem hrál na "oficialním 1.2 US serveru", fungovalo skvěle, umisťoval jsem se na druhé místo, hned za ty šílence, co se z každé exkurze na nepřátelské území nevrátí s míně než pěti nepřátelskými skalpy, takže přibližně tak, jak normálně. Slušně byli bodově ohodnocení i stavitelé a šlo taky poznat, kdo jenom fragoval a kdo přesně odpálil reaktor a polovinu turretek. Díky evům (a nově možným poloevům) se potvory objevovaly v mnohem vyspělejších podobách (pamatuji si, že při útoku na A základnu na mě čekali dva tyranti, dva gooni a vystrašený granger), ale lidé, díky podobné finanční infúzi a doladěných zbraní (hlavně myslím, že přispělo větší využívaní univerzálně užitečné pulse rifle) dokázali bojovat proti podobnému počtu nepřátel na (skoro) stejné úrovni. Takže i když mě tenhle Tremulous připadá občas skoro jako jiná hra, není nutně špatný.

Ovšem po hovelech se mi už stýská :/.
« Poslední změna: 07.Prosinec 2009, 22:09:54 od smoke »

Offline smoke

• Administrátor
  • Častý host
    • www.tremulous.cz
« Odpověď #7 kdy: 07.Prosinec 2009, 21:28:19 »
Lemone - to bylo dobre schrnuti (vazne)... ty by si mel psat clanky misto me ;)
Jabber status

Offline Venda CZE

• Nováček
  • ...
« Odpověď #8 kdy: 11.Prosinec 2009, 16:50:50 »
Je to bastard, pokud finalni verze nepříjde s něcím hratelnějším rád zůstanu u 1.1 , tu se za dobu co je ke stažení podařilo docela vychytat. Kdybych měl vypíchnout nějaký pozityvní věci tak leda nastaveví zoomu u MD na pravý tlačítko v základě. Jinak bodování není špatný ,ale na body se v Tremu nehraje. Dobrý je , že stavěním se dá taky něco vydělat.Asi by se našlo víc věcí co nejsou špatný , tohle mě ted jen tak z fleku napadlo. Bohužel tam je dost věcí co se mě vůbec nelíběj. Za sebe zatím říkám ne.
In vino veritas.

Offline smoke

• Administrátor
  • Častý host
    • www.tremulous.cz
« Odpověď #9 kdy: 11.Prosinec 2009, 17:49:14 »
... Bohužel tam je dost věcí co se mě vůbec nelíběj. Za sebe zatím říkám ne.

Ahoj,
muzes udelat drobny souhrn veci ktere se ti na teto verzi nelibi? Neber to jako narazku - to rozhodne ne. Ale spis bych byl rad kdyby se zde objevilo co se vam nelibi at vznikne takovy souhrn kladu a zaporu verze 1.2. Diky
Jabber status

Offline Venda CZE

• Nováček
  • ...
« Odpověď #10 kdy: 15.Prosinec 2009, 17:08:49 »
No neni moc čas a chut na testování, protože  1.1 mě baví víc.Ale z toho co mě vadí asi nejvíc:

-dretch nemůže skákat ze stěny , když po ní leze !!!!!
-mačkání tlačítka pro lezení
-neotáčející se pohled při lezení po stěně přes hranu ( někomu by seto třeba mohli zase líbit.)
-pekelně rychlej lucifer, takže mu granger moc těžce utiká a už se nedá moc kličkovat mezi koulema :)
-turety ( řekl bych , že ty v 1.1 sou vyvážený tak akorát, ted  sou bud moc silný, kempovací base bude těžko prolomitelná a nebo někdy pekelně pomalý....)
- podivný způsob deconstrukce
In vino veritas.

Offline Fenix

• Patří do týmu
  • **
  • (-:
    • http://sweb.cz/cfenixe/index.htm
« Odpověď #11 kdy: 13.Leden 2010, 10:42:31 »
Tak konecne som si to zahral i ja (-: a najednej strane treba povedat, ze je to ine trocha zvlastne...

Neviem ako pre vas, ale aspon pre mna tu vela veci nadobudlo uplne iny vyznam. Za alienov sa oplati mat co najroznorejsi tym a kazda jednotka ma specificku ulohu a za humikov kombinacia shotty + la alebo cg + la ustupuju dost do uzadia a flamer, lasgun ci pulse rifle zas idu o dost dopredu...

Zvlastne je aj to ako sa na prvy pohlad zda ako su ludia az moc silni. Ale IMHO radsej som ked su ludia silnejsi a zatlacuju alikov ako keby mali kempit v bazi (-: len som zvedavy ako potom budu vyzerat cw, ked uz i doteraz spravne koordinovany tym mal vzdy (hlavne mensich mapach, ktore sa skoro vzdy hravaju atcs, tremor, utcs) jasne navrh.

Co som hral nasiel jedine opravidve  velke negativum a to je, ze tam je implementovane unlagged. <.<

Cize zhrunutie jedna sa o ten isty tremulous v zmysle v tom, ze su tam rovnake zbrane/alieny ci budovy, ale na druhej sa absolutne zmenil sposob akym sa hra. 

PS: Dufam, ze sa mozme tesit na nejaky KOCOUR/Regeneration 1.2 (-: ?
« Poslední změna: 13.Leden 2010, 10:49:07 od Fenix »
[21:37]   Peterdia: A.H.A.L.Y.A. : Anorganický Hrozivý Analogový Likvidační Yttriový Android

irc://irc.freenode.net/KOCOUR

Offline nemo

• Klan {KOC}
  • Nováček
« Odpověď #12 kdy: 17.Leden 2010, 14:13:51 »
Tahle nova verze je to, ceho jsem se bal  :'( , Nevim, jestli to mam jen ja (Problema stara grafarna a starsi PC) , ale za humany i za alieny mam delsi odezvu, za humany nez strelim a za aliky, nez skocim, nebo seknu. Jinak, me prisli o dost lepsi humani uz na starem tremu, hraci jako, Fenix, Konzervator, Blizz atd. (kazdy znate dost dobre hrace) byli za humany skoro nezastavitelni a neslo se k nim priblizit, fakt nevim co ted, kdyz je to dohromady s unlagged a dretch je velky, jak cune, takze humani maji navrch dost jasne, jeste k tomu divny system bodovani, treba hrac Saliva ma za deset minut skore 1000 a na starem tremu sem mival vetsi skore nez on  ;) , tady se muzu snazit jak chci a nad skore 600 se po deseti minutach nedostanu.
Nemo

Offline {KOC}Loki.sk

• Klan {KOC}
  • Nováček
« Odpověď #13 kdy: 17.Leden 2010, 15:05:45 »
Yo ten dretch sa mi vôbec NEPACI!!
Loki