Hodne lidi verzi 1.2 zavrhuje a prohlasuje ze se vrati k v1.1, ale nevidim duvod? Pro aktualizaci na 1.2 vam staci stahnout asi 6MB a i kdyz novinky jsou drobnosti - nevidim na nich zadny duvod proc pouzivat starsi verzi?
Pro mě je největším zklamáním 1.2 ztráta jakéhosi tremulous-feelu. Je to asi o zvyku, ale dost mě mrzí, že už se nesetkám s přeskakování luci střel, či rudých šnůr pulse rifle. S dretchem, který je teď doslova obrovský mě zase trefí každý jouda přes celou chodbu. Zatím asi nepoznám, jestli jsou tyhle změny k lepšímu, nebo ne, ale bojím se, že by se Trem. 1.2 mohl stát novým Counter-Strike: Source.
Pocity stranou, změny bych po nějakých čtyřech hodinách testování rozdělil asi takhle to tří skupin:
+dobré+
-regen mimozemšťanů teď plynulý ale zeslabený na podlaze bez creepu
-adv. goon v S2
-barikáda celkem k něčemu, konečně
-nový způsob deconování budov
-jeden constr. kit
-jinak působící baziliščí plyn a jed
-možnost získat body stavěním
-pohled v battlesuitu / pohled tyranta, je to nezvyk, ale přidává to hře hloubku
-mnohem silnější pulse rifle, ještě splash damage a budu spokojen

-špatné-
-knockback u dragoona sice dává smysl, ale už vidím, jak ho s grangery alieni zneužívají k s1 stavění, navíc se teď pomalu více vyplatí pouncnout těsně před člověka tak, aby šlo z bezprostřední blízkosti víckrát kousnout do hlavy
-grangerův útok na blízku... battlegrangery předtím člověk musel odhánět až po s2, developeři si asi říkali, proč čekat
-nové turrety, jednak se do základny dá jednodušeji vniknout s malým vetřelcem, druhak jsou ale ještě hůř ničitelné většíma potvorama (zvláště ranti si na takovém atcs proti plně dostavěné základně moc neškrtnou), otravný zvuk
-150 bp, bp navíc k repeaterům... chápu, že předsunuté základny pomáhají posunout hru dopředu a teď, když alieni přišli o šílený regen, je to i nutnost, ale zároveň si myslím, že s novým způsobem deconování a více stavitely (které nepochybně přinese možnost získat stavěním body) by stavění předsunutých základen na úkor hlavní základny a případné následné stahování zpátky velice zajímavé.
-i když tohle je asi hodně subjektivní, lucifer kanón mě připadal už dost silný tak, jak byl, teď se obávám, že až si jeho uživatelé zvyknou na jiný způsob střelby, tak hra automaticky skončí lidskou s3
-výše zmiňovaní obrovští dretchové, lasgun, pokud vím, nedostál žádných změn, rifle také ne, s pulse rifle je jednodušší trefovat a mass driver má větší zranění, k tomu stačí přidat onen mnohem větší model dretche a jeho menší zranění a máme tu jasnou nerovnováhu mezi dretchem a člověkem.
-tesly schopné střílení přes turrety, to je jedno z opatření k vyhnání camperů? Tak to hodně štěstí.
?divné?
-basiliskovo seknutí má jenom poloviční dosah jeho chytnutí... jestli můžu někoho chytnout rukou, můžu mu taky vrazit - nevím, proč by to mělo být na jiných planetách jinak
-flamer použitelný ve ventilaci a jiných stísněných prostorech
-jetpack stále s neomezeným palivem (myslel jsem, že s tímhle jsme se vypořádali už někdy v TremX...)
-tyrantův útok skokem - jak často se využije a v čem je rozdíl mezi ním a prostým
spadnutím na člověka a seknutím ho do hlavy?
-útok na dálku adv. goona, zatímco delší čas na obnovu "kuliček" vzhledem k dostupnosti v s2 vítám, tak splash damage mě připadá naprosto nepochopitelné a zbytečné. S původním bylo sice těžké se trefit, ale Tremulous není o přestřelkách a myslím, že goon by měl být především goonem (skákající, kousající mašinou smrti).
Na začátku jsem měl takový trochu kritický odstavec, takže ukončím pochvalným. Skóre místo killů v těch pár hrách, co jsem hrál na "oficialním 1.2 US serveru", fungovalo skvěle, umisťoval jsem se na druhé místo, hned za ty šílence, co se z každé exkurze na nepřátelské území nevrátí s míně než pěti nepřátelskými skalpy, takže přibližně tak, jak normálně. Slušně byli bodově ohodnocení i stavitelé a šlo taky poznat, kdo jenom fragoval a kdo přesně odpálil reaktor a polovinu turretek. Díky evům (a nově možným poloevům) se potvory objevovaly v mnohem vyspělejších podobách (pamatuji si, že při útoku na A základnu na mě čekali dva tyranti, dva gooni a vystrašený granger), ale lidé, díky podobné finanční infúzi a doladěných zbraní (hlavně myslím, že přispělo větší využívaní univerzálně užitečné pulse rifle) dokázali bojovat proti podobnému počtu nepřátel na (skoro) stejné úrovni. Takže i když mě tenhle Tremulous připadá občas skoro jako jiná hra, není nutně špatný.
Ovšem po hovelech se mi už stýská :/.