Fenix sa predviedol... Aj nejaku tu cenzuru si vysluzil. NEURAZAM TA? Dufam, ale sorry ak by som nahodou napisal nieco take, co by akoze mohlo, lebo ty sa CHCES urazat, vsak ano?
Neviem aky ma kto na to cele nazor, neviem, ako to Lemon myslel, ale ja som celu tuto "aferu" zobral skor s humorom, teda nie ze skor, ale hej. Jasne, ono to moze vsetko vyzerat inak, ani ja neviem co si mam o roznych veciach mysliet, napokon, stare otrepane "cez net sa do ludi vidiet neda" vobec nie je "over-used", ale proste je to pravda. Avsak to, co sa mne javi ako vtip uz od prveho Lemonovho postu (ten, ktorym topic zacal), moze skutocne byt poukazanim na isty vyvoj. To nepopieram.
Tym padom tvoja reakcia bola do znacnej miery neopodstatnena, Fenix. Na druhej strane, pripomenul si mi, ze na forach ako je toto nie je v ramci schopnosti bezneho smrtelnika (ani Fenixa) rozoznat poznamky napisane s prvotnymi humornymi intenciami od tych, ktore sa otvorene snazia na zvoleny subjekt zautocit. Pri tych tvojich je to, zaroven, jasne, cim si si jednoznacne vysluzil moju pochvalu za to, ze si mi urcite ulahcil interpretaciu charakteru tvojho prispevku. Tymto sa vsak nechcem od miery zodpovednosti, ktoru nesiem za svoje (pre)ciny, nijako distancovat.
Zaroven sa touto cestou ospravedlnujem vsetkym clenom klanu "LF" za mozne poskodenie mena horeuvedeneho klanu, ktore som svojim neuvazenym a nespravne naladenym spravanim mohol sposobit, sposobil, ci este len sposobim (co si z pochopitelnych a aj uprimnych dovodov nezelam). Ubezpecujem vas, ze moje predchadzajuce reakcie na vas klan som nemyslel osobne ani ofenzivne, pretoze subjekt, na ktory som reagoval, ako ani mozne odpovede na tento subjekt, som sam nepovazoval za podobne charakterizovatelne.
Trochu odlahcenym tonom uz len dodam, ze skutocne rozumiem podstate CASTI Fenixovho argumentu (t.j. tej casti, v ktorej sa neobjavuju zbytocne naladove vypovede o momentalnom stave autora prispevku, ale naopak, v ktorej sa prechadza k podstate problemu, miesto usilia zvysovat napatie v pomerne nevodivom prostredi), kedze k poskodeniu mena klanu LF skutocne mohlo z mojej strany dojst. Naviac mnou spominane protiargumenty typu "Ved ja len tak, no, sak one, akoze akoze ano, ne naozaj" skutocne nikoho zaujimat nemusia/urcite ani zaujimat nebudu. Nebolo by teda na mieste povedat "Tak sorry, ale sranda bola", ak to vacsine ludi sposobilo problemy, preto opat zdoraznujem, ze sa nechcem tvarit, akoby som bol vo vsetkom nevinne a tym uboho prijimal porazku od karhajuceho Fenixa. Tu radost mu neurobim (strikes back, hence "no offence" intended).
Mam totiz taky subjektivny dojem, ze pravym ucelom Fenixovho prispevku bolo skor vyjasnit si urcite problemy siahajuce do mozno nie az tak vzdialenej minulosti. Tie jeho postrehy sa mi uz potom zdaju byt len prejavom, nie zamerom.
Z hladiska bezpecnosti situacie by som navrhoval, aby Fenix (potom co mi opat da slovne cez hubu) radsej prenechal tuto temu tym, ktorych sa to bezprostredne tyka, to jest predstavitelom klanov LA a LF, co nasledne (alebo aj pred tym) urobim aj ja.
Na zaver len taka uvaha, totiz, ako sa pravdivost vyroku "hlad najprv sam na seba, az potom na druhych", prejavuje vo funkcnej stranke zivota? Povedal by som, ze prave porusenie tohto pravidla vedie k odhaleniu chyb. Co keby si kazdy sam pre seba povedal nieco v style "Ten chlapik ma stve uz dlhsiu dobu, vyciny jemu vlastne mi prekazaju, ale radsej o tom nikomu nic nepoviem, lebo v pripade, ze by sa to prave on dozvedel, vytiahol by na mna volajaku somarinu, a to co by z toho vzniklo by nemalo konca-kraja." Idealne by tak bolo po problemoch, ved kto by uz bol uplne bez viny akehokolvek druhu? Problemy ale su a ludia zodpovedni za ne tiez, tak preco nase porekadlo zrazu straca na platnosti? Ze by ludia hladeli viac na chyby druhych ako na svoje vlastne? To je ale samozrejmost. Ze by ich teda davali viac najavo, viac na ne poukazovali? Jednoznacne. Tak teda preco? Na to sa odpoved prilis tazko nehlada. Pretoze mozu. Zvlast ak tento ukon nie je samoucelny. Bud nema super dostatocne argumenty, alebo dostatocnu moc na to, aby s vyuzitim hoci aj zavaznych argumentov ostatnych presvedcil, ze chyba ma svoj povod aj v niekom inom. Nie je to teda prilis racionalne pravidlo, ale aj tak sa tu na jeho dodrziavanie urcitym ludom ziada upozornovat. A svojim sposobom maju pravdu, pretoze za podmienok vladnucich na tomto fore JE toto pravidlo racionalne. Nikto tu totiz nedisponuje takou mocou, aby sa mohol vyzivat v poukazovani na chyby tych druhych bez znacnych obav o nasledny nevyziadany unik informacii tykajucich sa jeho osoby, ci uz priamo alebo nepriamo. Aspon som teda odhodlany dufat, ze to tak je.